Cum dezinfectam corect o cada de baie?
24 Iun

Cum dezinfectam corect o cada de baie?

Scris de: Safemed

Ce intrebari se ivesc atunci cand vrei sa iti cumperi o cada? Sa fie cu hidromasaj sau cada clasica, fara sistem de hidromasaj? Sa fie dreapta, asimetrica, de colt sau  cada de mijloc?

Dupa ce am decis ce forma vrem sa aiba cada, daca optam pentru o cada cu sistem de hidromasaj, pentru a ne putea bucura pe deplin de beneficiile terapeutice impotriva durerilor si de diminuare a stresului, trebuie sa avem in vedere si metoda de curatare si igienizare a conductelor cazii. Nu toata lumea constientizeaza faptul ca, dupa utilizare, apa ramane in conducte, iar aceasta apa contine uleiuri de corp, piele moarta, sapun, precum si rezidurile oricarei bai de saruri sau uleiuri. Pentru ca interiorul conductei este cald, umed si intunecat, acesta ofera un mediu ideal pentru stimularea cresterii bacteriilor, bacterii ce pot provoca multe boli, incepand cu alergii la nivelul pielii, pana la boli pulmonare. Iar la urmatoarea utilizare a sistemului de hidromasaj, bacteriile sunt recirculate in apa din cada.

Conform recomandarilor producatorului, sistemul de hidromasaj trebuie folosit cel putin o data pe saptamana si trebuie curatat la cel putin 6 luni. Va intrebati, poate, ce presupune curatarea asta la 6 luni; pui detergent in cada si pornesti sistemul de hidromasaj? NU, trebuie folosita o solutie dezinfectanta granule care se dizolva in apa, in functie de cati liti are cada.

Noi va recomandam sa folositi Dezinfectant Aquablanc O2 Granulat, 20g  la 1m3 de apa si sa porniti sistemul de hidromasaj pentru 15 – 30 minute pentru a circula pe  instalatie acest dezinfectant. Se scurge solutia din cada si se clateste cada cu apa moment in care este gata de utilizare.

La ce este buna aceata solutie dezinfectanta si de ce trebuie facuta? Pentru a elimina toate bacterile , rezidurile de pe instalatia sistemului de hidromasaj si eliminarea mirosurilor neplacute. Folosirea frecventa a solutiei elimina grasimile, depunerile de sapun, mucegaiul si germenii.  

In  instructiunile de utilizare ale produsului Dezinfectant Aquablanc O2 Granulat veti vedea  ca se poate folosi si pentru piscine si foarte important, nu este pe baza de clor.