Un nou posibil tratament antiviral eficient împotriva COVID-19
22 Iun

Un nou posibil tratament antiviral eficient împotriva COVID-19

Scris de: Safemed

Cercetatori americani au identificat un nou posibil tratament antiviral eficient impotriva COVID-19.

Medicamentul experimental TEMPOL, care se administreaza pe cale orala, a avut rezultate promitatoare impotriva acestei boli, cum sugereaza studiile efectuate asupra culturilor de celule de Institutul National de Sanatate Publica (NIH).

TEMPOL poate limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2 prin alterarea activitatii enzimei virale numita ARN replicant, ce permite noului coronavirus replicarea genomului si sa se multiplice odata patruns in celula.

Intr-un comunicat, NIH a precizat ca, pentru realizarea acestei cercetari, oamenii de stiinta au studiat daca aceasta enzima are nevoie de depozite de fier si de sulf pentru a-si sustine structura.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca, in cazul virusului SARS-CoV-2, aceasta enzima are nevoie de astfel de depozite de fier si de sulf pentru a putea functiona in mod optim.

Prin aceasta descoperire, cercetotorii au putut astfel exploata slabiciunile noului coronavirus, avand in vedere ca TEMPOL poate reduce astfel de acumulari de fier si sulf.

De fapt, ei au descoperit, gratie experimentelor realizate pe culturi de celule, ca acest medicament poate inhiba procesul de multiplicare a virusului.

De asemenea, potrivit unor studii realizate in prealabil asupra animalelor de laborator, doze ale acestui medicament antiviral au fost eficiente in cazul unor tesuturi care sunt principala tinta a coronavirusului, precum glandele salivare sau plamanii.


Sursa: AGERPRES