Termeni si conditii

Prin plasarea unei comenzi pe site-ul Safemed.ro, Cumparatorul este de acord cu Termenii si Conditiile de mai jos si cu forma de comunicare (telefonic / e-mail) prin care Vanzatorul isi desfasoara operatiunile comerciale.

Prin plasarea comenzii, Cumparatorul garanteaza ca datele furnizate la inregistrarea pe site sunt corecte si complete. Acceptarea comenzii de catre Safemed.ro se considera finalizata in momentul confirmarii verbale (telefonic) de catre un reprezentant comercial Safemed.ro. Orice comanda neconfirmata nu va avea valoarea unui Contract.


Termenii folositi in prezentul acord vor avea urmatorul inteles:

Safemed - magazinul online safemed.ro, inclusiv sectiunile si subpaginile acestuia.

Acord - prezentele Termene si Conditii.

Utilizator- orice persoana fizica si/sau persoana juridica care se inregistreaza pe site, acceptand termenii si conditiile prezentului acord.

Vanzator - Safemed.ro

Cumparator - orice utilizator care plaseaza o comanda prin intermediul site-ului.

Comanda - acordul dintre Vanzator si Cumparator, de regula in format electronic (e-mail), prin care Vanzatorul se obliga sa livreze produsele, iar Cumparatorul plateste contravaloarea bunurilor.

Contract - reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Contractul la distanta conform definitiei cuprinse in Ordonanţa urgenţă nr. 34/2014 art. 2 pct.7 este orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul.

Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentatia aferenta, ce urmeaza a fi furnizate Cumparatorului de catre Vanzator, ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie - expunerea de catre Vanzator, in scop comercial, a unui numar limitat de Bunuri cu stoc limitat, pe o perioada determinata de timp.

Newsletter – mijloc electronic (e-mail, SMS) de informare periodica despre Bunurile si Campaniile oferite de catre Vanzator.


Dreptul de autor al Safemed asupra informatiile publicate pe site:


Intregul continut al site-ului Safemed – texte, imagini, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date - este proprietatea S.C. REMIX COM S.R.L. si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala.


Produsele si serviciile oferite de Safemed:


Produsele comercializate pe site-ul Safemed includ substante si echipamente de curatenie si dezinfectie.

Preturile afisate pe site includ T.V.A. (19%), dar nu includ taxele de livrare.

Safemed depune toate eforturile pentru a actualiza preturile si a asigura o descriere cat mai completa si adecvata produselor, poze de prezentare a produselor cat mai fidele. Mentionam faptul ca toate aceste informatii (descriere produse, imagini, simboluri, caracteristici tehnice) provin de la furnizorii nostri, iar utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor si serviciilor conexe se face pe propriul risc. Singura derogare este reprezentata de obligatia Safemed de a acorda clientilor dreptul de a denunta unilateral contractul conform legislatiei in vigoare, drept detaliat mai jos in acest document.


Plata produselor:


Plata produselor comandate de pe site-ul Safemed se face prin transfer bancar sau la livrarea produselor de catre curier (ramburs). Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

Pentru plata produselor prin transfer bancar / ordin de plata, plata se efectueaza in maxim 2 zile lucratoare din momentul efectuarii comenzii.

Confirmarea platii se face prin e-mail la adresa office@safemed.ro . Comanda este procesata dupa confirmarea platii.

S.C. REMIX COM SRL

CUI: RO6480145

Reg. com.: J40/21364/1994

Cod IBAN -  B.R.D. - SUC. BRATIANU - RO38BRDE410SV72916864100

                   -  ING BANK - RO81INGB0000999908442527


Livrarea produselor:

Livrarea produselor comandate pe site-ul Safemed se face la adresa completata in formularul de comanda, numai pe teritoriul Romaniei, prin intermediul unei firme de curierat rapid si este GRATUITA pentru comenzi peste 300 lei (Bucuresti si Ilfov), respectiv 500 lei (restul tarii).

Pentru coletele neridicate din culpa Cumparatorului, ne rezervam dreptul de a nu mai trimite colete catre acel client, decat cu plata in avans.

Raspunderea pentru expeditii apartine exclusiv firmei de curierat rapid. Safemed isi asuma raspunderea pentru expeditii doar pana la preluarea coletelor de catre reprezentantul firmei de curierat rapid, asigurand ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si transmiterea documentelor insotitoare.


Termenul de livrare:


Termenul de livrare al produse este 2 zile lucratoare de la confirmarea comenzii (pentru produsele aflate in stoc) si 2-3 saptamani de la plasarea comenzii (pentru produsele care nu sunt pe stoc).

In cazul in care produsele nu pot fi livrate in termenul mentionat, Safemed va notifica Cumparatorul (printr-un e-mail) cu privire la disponibilitatea produselor. In acest caz, Cumparatorul poate solicita anularea comenzii, in scris, in termen de 3 zile de la primirea notificarii.

In cazul in care contravaloarea comenzii a fost achitata de cumparator inainte de data livrarii produselor comandate, suma platita va fi rambursata in termen de 30 de zile, conform legii.


Returnarea produselor:


"Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.” De asemenea, in conformitate cu art. 7 alin. 1 din OG 130/2000, Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produsului/produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.


Produsele achizitionate care au depasit termenul de 14 zile de la primire nu mai pot fi returnate.

Inainte de returnarea produsului, este obligatoriu sa anuntati telefonic sau pe email (office@safemed.ro) intentia de a returna unul sau mai multe produse.


Returnarea produsului se va face prin metoda prin care au fost livrate (curierat rapid). Costurile de returnare vor fi suportate de catre cumparator.


Expeditiile retur prin Posta Romana nu sunt acceptate, iar coletele retur prin aceasta modalitate se vor intoarce la client, costul transportului dus-intors fiind suportat de acesta. 


Cumparatorul poate solicita schimbarea produsului, in termen de 14 zile lucratoare de la data primirii coletului, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. In cazul solicitatii unui alt produs se va achita diferenta de pret, daca produsul este mai scump. In situatia in care clientul opteaza pentru un produs mai ieftin, diferenta de pret se va returna. Safemed va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce Cumparatorul a returnat produsul cumparat initial.


Rambursarea contravalorii produsului ori, dupa caz, inlocuirea acestuia, se va face in cel mult 30 de zile de la retur. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre Cumparator, nu se ramburseaza.


Conform O.G. 130/2000 (art. 10 lit. c) Safemed isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.


Abonarea / Dezabonarea la newsletter:


In momentul in care, Utilizatorul isi creaza un cont pe site-ul Safemed, acceptand Termenii si Conditiile, acesta are dreptul de a-si exprima sau nu acordul cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea Safemed. Abonare si dezabonarea la newsletterul site-ului Safemed este, deci, gratuita si voluntara.


Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.


Datele preluate de la un utilizator in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre Safemed in limitele Politicii de confidentialitate.


Safemed isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si/sau alerte, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice utilizator care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara nici un angajament ulterior din partea Safemed sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.


Politica de confidentialitate:


Safemed este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal cu numarul 35941.

Safemed colecteaza date cu caracter personal numai cu acordul voluntar al Utilizatorului, in urmatoarele scopuri:

  • informarea clientilor cu privire la situatia contului lor, inclusiv validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;

  • rezolvarea retururilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda;

  • trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) si/sau prin apel telefonic;
  • scopuri statistice, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si a comportamentului clientului.

Safemed garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic.


Prin crearea Contului, fiecare Client isi exprima consimtamantul ca Safemed sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001, putand solicita in mod gratuit stergerea datelor personale din baza de date.

Safemed se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia operatorului de marketing direct. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.


Datorita modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul Safemed sunt transmise pe cale electronica, Safemed nu poate fi facut raspunzatoar in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor,Safemed va lua toate masurile si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.

Safemed nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.


Safemed certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare.

Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):
a. dreptul de a cere Safemed sa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor dumneavoastra personale, in mod gratuit;
b. dreptul de a cere Safemed sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
c. dreptul de a cere Safemed sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor dumneavoastra personale;
d. dreptul de a cere Safemed sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.


Safemed nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.


Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul Safemed, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului Safemed si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.


Safemed garanteaza ca datele personale ale utilizatorilor, obtinute prin intermediul formularului de contact, sunt folosite numai pana la solutionarea proplemelor semnale de catre acesta, dupa aceea devenind date cu caracter exclusiv statistic.Litigii:

Orice litigiu aparut intre Utilizator si Safemed va fi rezolvata pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti.